Energielabel

Energielabel Woonboten en Woonhuizen

De woningmarkt kan een ingewikkelde wereld zijn. Zeker wanneer ook duurzaamheid om de hoek komt kijken. Alle gebouwen in Nederland hebben sinds 2015 een energielabel, dat aangeeft hoe energiezuinig het pand is. Maar wat houdt dit energielabel nou precies in? En waar moet je op letten bij de koop of verkoop van een woning?

Ieder pand in Nederland, of het nu gaat om een woning, kantorenpand of schoolgebouw, moet sinds 2015 verplicht een energielabel hebben. Dit label gradeert panden in een schaal van A tot G en laat op die manier zien hoe energiezuinig het gebouw is, waarbij A staat voor zeer zuinig en G voor zeer onzuinig. Deze klasse geeft aan hoe zuinig een huis is in vergelijking tot een soortgelijk huis. Dit betekent overigens niet dat bewoners van soortgelijke panden met hetzelfde label, dezelfde kosten maken. De manier waarop je stookt, warm water gebruikt, of de hoeveelheid apparaten die je hebt, bepalen de hoogte van deze kosten.

Wij zijn aangesloten bij de koepelorganisatie Energielabel Deskundige en werken daarnaast samen met Nationaal Energielabel.

U kunt bij ons terecht voor:

- Appartementen

- Eengezinswoningen

- 2 onder 1 kap woningen

- Vrijstaande woningen

- Woonarken en woonschepen

- Recreatie-/Vakantiewoningen

VRAAG EEN LABEL AAN